Főoldal Blog Rajzok Firkák Leírások Red Világa Facebook Art

2017. június 14., szerda

Red világa - Fő történet

Kezdjük a legelejétől az egészet. Van egy Red világa nevű sztorim, ami először elég bonyolult lett, nem győztem tisztogatni, finomítani a dolgokat, hogy viszonylag ne egy gyerekes történetté álljon össze. Így is elég komplex a maga módján, de talán érthetőbb..
---------------------------------------------------------------------------------
K.u. 3050 környékén az emberiség már teljesen lepusztította szülőbolygóját a mértéktelen fogyasztásával, és egyszer-kétszer sikeresen ledobtak egy atombombát is..az egyik Amerika felét érte, a másik meg Európa közepét találta el...az emberek kihúzódtak a sugárzási zónától, amilyen messze csak lehet az épen maradt részekre.
Ezzel csak azt érték el, hogy összezsúfolódtak néhány falatnyi területre, ahol szintén konfliktusok sora alakult ki.
Az Egyesült Űrközpontban, folyamatosan kutatnak egy másik élet után a világűrben, hátha akadna bármi olyan jel, ami reményt adhat a Földnek.
Plusz 10 évnyi szenvedés után sikerült egyet elkapni, amit először nem igazán értettek. Annak idején már elkezdtek fejteni egy addig ismeretlen nyelvet, ez a jel meglepően hasonlított a mostanira.
Későbbiekben kiderült, hogy egy és ugyanazon nyelvről van szó.
Nagy küszködés árán sikerült valamelyest kommunikálni valakivel, vagy valamivel, akit Bat33-nak hívnak. Azt kérte várjanak a következő válaszra, és eltelt újabb 5 év.
--------------------------------------------------

Az öt év alatt azért szerencsére már szöveges üzenetek is érkeztek egy - már kiderült - Alfa nevezetű bolygóról, ami nincs is túl messze a Földtől. Azért nem fedezhették fel őket mostanáig, mert láthatatlan védőpajzs veszi körbe őket, ezért a jelek is nehezen értek célba.
Ennek meglepő oka volt.
Ugyanis az emberiség már betette a lábát az Alfára - teljes titokban - , és a kezdeti barátkozósdiból egy óriási háború lett. Mily elgondolkodtató, hogy itt is az önzőség, a hatalomvágy tette tönkre ezt a bimbózó kapcsolatot ugye? Ismét az emberek hibájából.
Természetesen volt két választási lehetőség, hisz az alfások nem voltak olyan kegyetlenek, ahogy sokan hitték. A túlélő elhatározhatta, hogy visszatér a Földre, bár annál nagyobb büntetés ne érjen senkit, hogy egy teljesen lepusztult bolygón kell leélnie az életét. Vagy átalakítják Cyborg-nak, aki jó szolgálatot tehet az Alfa fő bázisán, a Coralliumon.
A neve onnan van, hogy messziről nézve, mint egy korallzátony úgy néz ki. És színes is.
Sokan választották az utóbbit, hogy megszabaduljanak lelkiismeret furdalásuktól.

---------------------------------------------------
A nagy feleszmélésből Az Egyesült Űrközpont emberei óvatosan közeledtek az alfásokhoz, hogy ne legyen konfliktus, hisz az utolsó reményüket játszanák el.
Szépen lassan kialakult egy szövetség.
Az Alfa felajánlotta, hogy szívesen küld katonákat a Földre, hogy megtisztítsák a radioaktív anyagoktól, mivel építkezésük fő alapanyaga és gyógyításhoz is használják.
Az emberek szeretnének eljutni az idegenekhez, de azok csak meghatározott létszámmal engedélyezték az átjutást. Kivétel nélkül orvosok mentek, hogy információt gyűjtsenek.
Így találkoznak érdekes emberek, mint Red és Grace vagy Frisco és Delthron (pedig az utóbbi páros egy világban van, csak sosem találkoztak...)

-----------------------------------------------------------------

Ami későbbiekben tisztázva lesz...
Az Alfán lesznek kisebb-nagyobb csoportok, akiknek más-más céljai vannak, de egy közös: A bolygó tisztaságát fenn kell tartani..minden körülmények között. Persze van, akinek ez nem jelent semmit, és szeret zavart kelteni az erőben..
--------------------------------------
1. Corallium-lakók
Fő karakterek: Kathmael - irányító - és többiek: Delthron29, Bat33, Tidrak, Natasha637, Ignatius235
Persze többen is vannak, de a történet szempontjából ők a lényegesebb szereplők.
2. Szamuráj sziget
Gaston Flores, Hafu Viera, Chemma Uguldar, Gavriil Uguldar, Spartac Bentacur, Cleopathra Abar és Max Holro.
3. Tengeri szervezet:
Omaar, Aabel, Minadi Yotta, Behemuth és Sungareth
4. Deltások (A Szegényebb régión élők)
Red, Frisco, Bryan, Rodney, Mark, Henry, Kunz, Lilithia Sephvid (spice)
5. Lázadók:
Oyooma Eikuukan, Kaarlo Viera, Hullu Parras, Laine, Krüger-san, Nemesis
6. Egyéb (királyság, és egyéb intézmények tagjai - nem sokat szerepelnek, de ha már lúd legyen kövér... - ) :
Henriika Elooma Eloranta, Rey El Dreeko, Mei Oh, Nicolas, Razev és Zoya
7.Démonok:
Surmaaja, Reth, Leof, Maka, Helza, Kanerva,

Az emberekről külön nem ejtek szót, gyakorlatilag Grace lesz a főszereplő, meg néhány gyakornok fordul meg körülötte...
Jó munka lesz összeszedni, de ez volt már minden vágyam... :"D
Na jó olvasást...

3 megjegyzés:

 1. Szuper lesz! Mostmár csak forgatókönyv kell, és mehet a móka :D. Várom a fejleményeket!

  VálaszTörlés
 2. Majd szépen minden egyes karakterről írok néhány ismertetőt, és ezekhez majd gyártok referenciát, úgy jobban összeáll majd a történet, meg nekem is segítség igazából ennyi karaktert kordában tartani, amikor elkezdem a képregényt :DD
  Meg most már segítségemre lesz Barcsay Jenő elvtárs is *_* a több kilós könyvével :DDD Ezzel embert lehetne ölni...
  Remélem nem volt gáz az alapsztori, nyugodtan írd meg a véleményed, ha valahol túlzó, meg logikátlan, mert így nekem nem nagy kunszt összehozni hülyeségeket, mert azt érzem, hogy valami f@szát alkottam, aztán néha amikor Norbi átlesi a cuccot szól rám, hogy valami nem okés xD Csak ő se mindig ér rá...

  VálaszTörlés
 3. Jelenleg tetszik,amúgy is szeretem sci-fis és cyborgos sztorikat. Persze képregény készítés közben még sok dolog változhat, vagy nem úgy jön ki a lépés mint a tervben vagy más is eszedbe jut stb stb ( nálam így volt általában)

  VálaszTörlés